Vickes boklåda

At Bertram's Hotel

Av Viktoria - 2019-06-04 10:10

Som tonåring var At Bertram' Hotel en av de Christe jag tyckte mest om. Som 46-åring mindes jag inte varför. Under solsemestern som just avslutats har jag lyssnat, bland annat, på At Bertram's Hotel och återigen förstått vad det var tonringen i mig tyckte så mycket om. 

Boken är publicerad 1965 första gången och Miss Marple är huvudpersonen i deckaren. Hon har i sin ungdom spenderat några dagar på Bertram's hotell tillsammans med en faster och hon vill nu återuppleva de gamla minnena från den tiden. På ytan är Bertram's hotell precis som det var innan de båda världskrigen men Miss Marple upptäcker snart att det är något som inte stämmer. Vad det är har hon mycket svårt att sätta fingret på men en av sakerna är att hon träffar en gammal vän, Lady Salina Hazy, på hotellet och hon tycker hela tiden att hon känner igen andra gäster men det visar sig ständigt att det inte är den personen Lady Hazy tror. På hotellet finns även en dörrvakt som det verkar vara något suspekt med, en Lady Sedgewick som lämnat sin dotter och man när dottern var 2 år och sedan dess undvikit att träffa dottern. I historien figurerar även racerföraren Ladislaus Malinowski som har något lurt för sig. 

En natt försvinner en av gästerna, biskop Pennyfather, spårlöst. Försvinnandet polisanmäls efter ett antal dagar då han inte dyker upp vare sig hemma eller på Bertram's. Att man väntar så länge med polisanmälan beror på att Pennyfather är en otrolig förvirrad man som flera gånger tidigare försvunnit några dagar utan att meddela var han är. Påkopplad på ärendet om försvinnandet blir Scotland Yard och dess kommissarie "Father" Davy, en mycket skarp person som ser Miss Marples klokhet och tar den till hjälp. Under utredningen av Pennyfathers försvinnande sker även ett mord och Scotland Yard får än mer att göra på Bertram's hotell och sakta rullas sanningen fram. 

Bildresultat för at bertram's hotel

                                                 At Bertram's Hotel (häftad)


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards